Despre

Numele Glappy

Pseudonimul sub care lucrez este Glappy ,provine din două cuvinte care reprezinta veselia: glad-bucuros și happy-fericit,sunt un tip foarte optimist,de acolo vine și numele.

Așa a pornit totul:

Am ajuns să fiu pasionat de Street Art din timpul facultății.Venind în București,nu am putut să nu observ stencil-uri,stick-ere sau desenele de pe zidurile,panourile din oraș. Am început să mă întreb ce reprezintă,cine le-a realizat,și am început documentarea,am vrut să știu ce înseamnă street art-ul.

Din anul 1 de facultate am început să lucrez și în tehnica mozaicului, realizând mozaicuri bisericești și laice,mozaicul fiind una din tehnicile specifice secției de Artă Murală,eram foarte pasionat de aceasta tehnică tradițională, așa m-am gândit că ar fi interesant să combin aceste două lucruri care mă fascinau,arta stradală și mozaicul.

Arta mozaicului în Street-Art

O artă decorativă tradițională,cu o semnificație aparte, culturală și spirituală,transpusă într-un mod nonconformist.

Ceea ce vreau eu să fac,este să realizez lucrări în tehnica mozaicului,montate în gropile drumurilor,trotuarelor, pavajelor, pe diferite cladiri,panouri,garduri,pe orice suport care permite montarea mozaicului,scopul fiind acela de a atrage atenția autorităților,asupra problemelor cu care se confruntă Romania. Un alt scop,ar fi acela de a înfrumuseța spațiul înconjurător ,de a-l readuce la viață prin colorit,prin propunerea unor teme amuzante, care sa atraga privirile oamenilor și să scoată de la fiecare cate un zâmbet.

Temele propuse vor fi foarte diferite,de la compoziții cu figuri geometrice,compoziții organice,folosirea motivelor florale,diferite personaje  animate,sau personaje din jocuri,pîna la creearea unor compoziții mai complexe,în funcție de dimensiunile spațiului,însă vor fi și teme cu mesaj anti-social.

Pentru fiecare lucrare,voi ține cont de locație,de ceea ce se întâmplă în zonele respective, astfel încât mesajul sa fie perceput cat mai ușor.

Vreau ca prin acest proiect să schimb părerea oamenilor despre ceea ce înseamnă street art,și anume aceea că street art-ul nu este sinonim cu termenul de vandalism.Din punctul meu de vedere,nu există vandalism,doar lucrări în spațiul public.


24 comentarii on “Despre”

  1. Cati spune:

    Mult succes cu proiectele tale şi îţi mulţumesc pentru vizită. Sărbători fericite alături de cei dragi!

  2. cuvintetacute spune:

    ce fain . acum am inteles 😀

  3. skykery spune:

    interesanta perspectiva si o idee destul de noua in Romania 🙂

    • Glappy spune:

      ms,in Romania da,este o idee noua,poate s-a mai facut si nu stiu.Space Invader a mai facut mozaic in arta stradala,insa incerc ceva mai complex,voi vedea cat de mult reusesc ce imi propun 🙂

  4. skykery spune:

    Si eu as vrea sa incerc mozaic, dar nu stiu de unde sa fac rost de… resurse, crezi ca ai putea sa ma ajuti cu cateva sfaturi ? Daca iese ceva bine continui, daca nu, o las balta …

  5. Raluca spune:

    F faina ideea! Super!!!

  6. Nea Costache spune:

    Glappy, intru pentru prima data pe blogul tau si nu regret. Ceea ce faci tu, poate considerat de altii un moft, se numeste ARTA! Iti urez mult succes in realizarea tuturor proiectelor tale! O duminica agreabila!

  7. Capitanu' spune:

    Felicitari pentru blog si bafta in continuare ! 😉

  8. 'mnealui spune:

    Nu stiu daca ti-am mai spus, dar daca am facut-o, doua felicitari nu strica. Frumos ce faci tu aici!
    Succes!

  9. cuvintetacute spune:

    daca Romania nu isi revine pana ma fac eu multimiliardara in tine si cei ca tine investesc 🙂

  10. cuvintetacute spune:

    pai deh … vad atatia tineri talentati si … toti tac …. imi vine sa i iau pe toti la palme …. nu sunt o fire nervoasa dar cand vezi aur in fata ta si tu il tratezi ca pe ceva nesemnificativ …. inseamna ignoranta

  11. Andera Y spune:

    Ma alatur celor care te sustin si te felicita pentru idee si initiativa. Sper ca pana la urma cat mai multi oameni sa inteleaga ca ceea ce faci tu este intr-adevar arta. Felicitari!

  12. Dean spune:

    Salut! te-am adaugat in blogroll pe http://dean-ionut.blogspot.com/ daca si tu ai placerea iti multumesc!

  13. Glappy spune:

    tnx,I’m glad you like 🙂

  14. resim upload spune:

    Sweet internet site , super style and design , really clean and utilize friendly .

  15. kassak spune:

    Salut

    As vrea sa stiu daca esti interesat sa participi la un mic joc intre bloggeri. Detalile le gasesti aici http://www.simpler.ro/te-provoc-sa/

  16. chgabriela spune:

    Foarte frumos:) Succes!

  17. bansko ski spune:

    Buna ziua ,

    Am vazut ca aveti un blog interesant, as dori sa va propun un schimb de linkuri .

    Site-ul nostru este http://www.bansko-ski.ro

    Numele cu care vrem sa ne regasim in blogul dvs este : Bansko Ski .

    Noi am pus deja linkul dumneavoastra in Blogroll-ul nostru .

    Asteptam ca si dumneavoastra sa faceti la fel .

    Multumim de colaborare .

  18. E un loc în Centrul Vechi – POP UP | VERTIGE spune:

    […] corect, de dimensiuni impresionante. Lucrarea va avea şapte metri. Mai multe despre el găsiţi AICI şi […]


Lasă un comentariu